Latinamerika - Utveckling eller avveckling?

 Stefan Strömberg, författare, föreläsare och projektledare

 

                         SAMARBETE MED MARIA BLOM

 

Nu kör vi...

Jag och Maria Blom. För världen, för möten och vi börjar med "Hembygd i världen"
Alla har vi ett hem, alla har vi traditioner. Nu skapar vi möten!
Med musik, berättelser och bilder.
Fråga mer och boka oss... latinamutv@hotmail.se

Överallt i världen samlas människor för att umgås, prata och ha det trevligt. Det kan se väldigt olika ut men i grunden är det väldigt lika. Vi tillgodoser våra behov av gemenskap, nöje, trygghet, mat och tak över huvudet.
I dessa dagar när folk flyr från krig och hunger och anländer till nya ”hembygder” kan det vara bra att ha det i minnet.
Tillsammans med musikern Maria Blom och författaren Stefan Strömberg tillbringar ni en kväll (eller en stund på dagen förstås) ute i världen, fast hemma… Stefan berättar om och visar bilder från det vardagliga livet i den lilla staden Peguche i norra Ecuador. Under många år har han återvänt dit och lärt känna ursprungsbefolkningens traditioner och tagit del av vardagslivet. Maria har under lång tid verkat som musiker och konstnär och har just släppt en ny cd ”Kom med mig”. Hennes sånger, med rötter i den svenska vistraditionen, vidgar stunden och det blir ett möte mellan berättande och musik, mellan Sverige och Ecuador och det äger rum i den hembygd som är världen…

Det är inte utan stolthet jag inlett ett nytt samarbete tillsammans med Maria Blom. Musiker, konstnär, visionär...
Min första bekantskap med Maria var på någon Ulf Lundell-turné på 90-talet när hon körade tillsammans med Ebba Forsberg.
Nu har vi startat ett samarbete som redan från början innehåller mycket, men som ännu inte är skrivet i sten.
Maria illustrerar en barnbok jag skrivit. Vi pratar turné och föreställning tillsammans. Och... Drömmen är att få hit Kallampa från Ecuador och göra en turné tillsammans hösten 2016. Inget är klart, men jag kan - utan att överdriva - säga att vi är på väg...
Det känns helt enkelt mycket spännande med det här kreativa mötet.
Dessutom... Ja, dessutom har Maria tillsammans med sitt band just släppt ett nytt album, "Kom med mig". Lyssna och njut.
Jag återkommer snart med mer om vårt samarbete...